Important Banking Awareness Questions from Previous Year Bank Exams



Dear Aspirants  Important Banking Awareness Questions from Previous Year Bank Exams for IBPS Exams 2017 was given here with Answer. 
Important Banking Awareness Questions from Previous Year Bank Exams

1. What is the minimum limit in RTGS system? 
Ans.  2 lakhs - there is no upper limit in RTGS 

2. Commercial paper can be issued for a maximum period of: Ans.  365 days or 1 year.

3. What is full form of CTS?
Ans.  Cheque Truncation System

4. Definition of Current Account deficit?
Ans. A measurement of a country's trade in which the value of goods and services it imports exceeds the value of goods and services it exports.

5. AML is a term mainly used in the financial and legal industries. Expand the term AML.
Ans. Anti Money Laundering

6. Minimum amount for Certificate of Deposit has been fixed at:
Ans.Rs. 1 Lakh 

7. PIN is a number allocated to an individual and used to validate electronic transactions. Expand PIN.
Ans. Personal Identification Number

8. Full form IFSC?
Ans.Indian Financial System Code

9. Who cannot issue Certificate of Deposit (CD)?
Ans. Regional Rural Banks (RRBs) and Local Area Banks (LABs)

10.Expand ASBA.
Ans. Application Supported by Blocked Amount

Follow us On Following Social Sites

Follow Us On Facebook

Follow Us On Twitterk

Get live Free Job Alert

Aspirants Notes Prepare for Banking, IAS,SSC,RRB,TNPSC and other Govt Exam and Insurance examinations with Daily Current Affairs and Quizzes and freejobalert.
Newer Posts Newer Posts Older Posts Older Posts

More posts

Comments

Post a Comment