Important Banking Awareness Quiz from Previous Year Bank Exams

Get live Fee Job Alert

Dear Aspirants  Important Banking Awareness Questions from Previous Year Bank Exams for IBPS Exams 2017 was given here with Answer. 


1. Which card is issued by NPCI (National Payments Corporation of India)? 
Ans.  RuPay Card

2. Under which service, customers may access their bank account and perform basic transactions from any of the member branch offices.
Ans.  Core Banking Solution (CBS)

3. What is Repo rate?
Ans.  It is the rate is the rate at which RBI lends money to the commercial banks. It is charged for repurchasing
the securities sold by Commercial banks to the central bank

4. Know Your Customer (KYC) guidelines are issued under? 
Ans. Section 35A of the Banking Regulation Act, 1949

5. When money is lent, or borrowed for a period of more than 14 days, it is known as? 
Ans.  Term money

6. Alphanumeric code on cheque is known as? 
Ans.  Indian Financial System Code (IFSC)

7.What is the minimum amount required to open a Fixed Deposit (FD)? 
Ans.  Rs.1000

8.What is the time limit for an asset or loan to be declared as Non-Performing Asset? 
Ans.  90 days

9.Full form of EFT?
Ans.  Electronic Fund Transfer 

10. 131. What is the minimum amount to be invested under Sukanya Samriddhi Scheme?
Ans.   Rs. 1000 (Rs. 1000 is the minimum and Rs. 1.5 lakh is the maximum amount to be invested underSukanya Samriddhi Scheme).

Related Notes
Recommended for You

No comments

Powered by Blogger.