Quiz on Previous Year Questions asked in SSC Exam


Dear Aspirants  Important Banking Awareness Questions from Previous Year Bank Exams for IBPS Exams 2017 was given here with Answer. 

1. Which one is not metal_____?
A. sulphar
B. sugar
C. nitrogen
D. all
Ans: All
A metal is a material (an element, compound, or
alloy) that is typically hard, opaque, shiny and

has good electrical and thermal conductivity. 

2. Which one is the pure element______?
A. glass
B. cement
C. sodium
D. none of these
Ans: C
A pure element is a chemical element consisting
of only one stable isotope. 

3. Which of the following is the lightest metal?
A. Mercury
B. Silver
C. Lithium
D. Lead
Ans: C
The lightest or least dense metal that is a pure
element is lithium, which has a density of 0.534
g/cm3. This makes lithium nearly half as dense
as water, so if lithium was not so reactive, a
chunk of the metal would float on water. 

4.Which one among the following substances
evolved heat when dissolved in water?  
A. Glucose  
B. Fructose  
C. Quick lime  
D. Salt peter
Ans: C
Quicklime is a widely used chemical compound.
It is a white, caustic, alkaline, crystalline solid at
room temperature. When limestone is heated, at about 10000 C it undergoes thermal
decomposition. It loses carbon dioxide and turns into quicklime
(calcium oxide).

5. Which of the following is not a natural
polymer?
A. Wool
B. Silk
C. Cotton
D. Teflon
Ans: D
Natural polymers occur in nature and can be
extracted. They are often water-based.
Examples of naturally occurring polymers are
silk, wool, DNA, cellulose,cotton and proteins.

6. A mixture of carbon monoxide and
hydrogen is called______.
A. Producer gas
B. Water gas
C. Natural gas
D. None  
Ans: B
Water gas is a synthesis gas, containing carbon
monoxide and hydrogen. It is a useful product
but requires careful handling due to its
flammability and the risk of carbon monoxide
poisoning. The gas is made by passing steam 
over a red-hot carbon fuel such as coke.

7.Air is____?
A. Compound
B. Element
C. Mixture
D. Solution
Ans: C
Pure air is a mixture of several gases that are
invisible and clourless. It consists of about 78%
nitrogen, 21% oxygen, and less than 1% of
argon, carbon dioxide and other gases, as well
as varying amounts of water vapour. 

8. Study of old age is called_________?
A. Gerantalogy
B. Pedology
C. Ornithology
D. Anthropology
Ans: A
Gerontology is the study of the aging process
itself. Geriatrics is sometimes called medical
gerontology. 

9.Melting point of ice ____________.
A. increases with increase of pressure
B. decreases with increase of pressure
C. is independent of pressure
D. None of these
 Ans: B
The melting point of ice at 1 atmosphere of pressure is
very close to 0 °C (32 °F, 273.15 K); this is also known as
the ice point. 

10.Number of basic SI unit is ___________.
A. 4
B. 7
C. 6
D. 5
 Ans: B
International System of Units (SI) is the modern metric
system of measurement and the dominant system of
international commerce and trade. It has seven base units. 

Thank you


COMMENTS

We need your support, kindly share this page with your friends


If you have any study materials with you kindly share it, It will be useful to other aspirants and we will publish the book submitted by you within 7 days including the notes credits ( your name) soon after we receive it.  


Is this Post is helpful, kindly share it


Download Link is working Perfectly. If you are facing any issues please contact us. Share this post to support. All study materials here are shared only for Educational Purposes. 

 

UPDATING REGULARLY STAY TUNED OR SUBSCRIBE US

 

Follow US On Following Social Sites

Follow Us On Facebook

Follow Us on Twitter

Get Daily Email Alert

Get Daily Free Job Alert

 

Good Luck For Upcoming Exams.

Thank You

Sharing is Caring 

 

Name

[PIB] Compilation,5,1,1,10th,2,12th,2,AAO,1,Adda247,1,Admit card,11,AFCAT,4,Affairs Cloud,3,Agreements,3,Agriculture,4,AIC AO,1,All India Radio,2,ALP Assistant Loco Pilot,2,Amazon,17,Amazons,1,Anna University,1,Answer Keys,5,Anthropology,4,Appointments,4,Apprentice,1,Approximation,3,Aptitude,216,Art and Culture,1,Asked Questions,142,Audio,6,Automotive Engineering,2,Awards,5,Bank/Insurance,643,Bank/Insurance Preliminary,13,Bank/Insurance Mains,8,Bank/Insurance Previous Papers,2,Bankers Adda,2,Banking Awareness,11,Banking Awareness Quiz,2,Banking Notes,67,BBC Learning English,1,BEL,1,Bengali,4,Bihar,6,Bilingual,2,Biology,9,Blood Relation,1,BOB,1,Book Review,15,Books and Authors,1,BPS RRB,1,BSC,2,Budget,3,Canara Bank,2,Capsule,10,Caselet,2,CAT,16,CBSE,2,CDS / NDA,5,CGL,19,Chemical Engineering,1,Chemistry,5,Chemistry Engineering,1,Chhattisgarh,1,CHSL,7,Civil Engineering,3,Class 10,1,Class Notes,1,Cloze Test,1,Coaching Notes,10,Coding - Decoding,8,Competitive Exams,47,Computer Notes,36,Computer Science Engineering,1,Confusing Words,2,Constitution,12,Court,1,CSAT,2,CTET,3,Current Affairs,151,Current Affairs Dot Com,1,Current Affairs Survey,1,Daily CA,12,Daily Quiz,3,Daily Reads,13,Daily Wordlist,13,Data Interpretation,36,Data Sufficiency,6,DBMS,1,Defence,1,Defence Exams,6,Delhi,2,Dena Bank PO,2,Descriptive Test,2,Dheya IAS,1,Dhyeya IAS,1,Direction Sense,2,DMRC,1,Down to Earth,1,Download,1,ECE,2,ECGC,1,ECIL,1,Economic Notes,52,Economic Survey,10,Editorial,4,Editorial Analysis,4,Editorial cafe,4,EEE,2,Electrical Engineering,3,Employment News,10,Engineering,81,English,270,English Language,15,English Medium,21,English Quiz,16,English SBI CLERK,1,English Vinglish,19,Entrance Examination,11,Environment,8,Environmental Engineering,1,EPW,1,Errors,12,ESE Prelim Test Series,1,ESIC,1,Essay Writing,3,Ethics,11,Exam Analysis,1,Exams Dates,4,exclusive,2,EY,1,Finance & Banking,2,Financial Awareness,13,ForumIAS,2,GATE,59,Gate Previous Year Paper,5,Gear Up,1,General Awareness,272,General Knowledge,63,General Science,48,General Studies,39,GEOGRAPHY,44,Geology,2,Geometry,4,Geophysics,1,Geophysics GG,1,GIST of Kurukshetra,3,GIST of YOJANA,1,GK Digest,3,GOVERNMENT SCHEMES,22,Gradeup,5,Grammar,4,Group 4,29,GS Score,8,GS-1,1,GS-2,1,GS-3,1,GS-4,1,GST,1,Gujarat,1,Gyanjyoti Sarasar,1,Hand Written Notes,63,Hariyana,1,Hindi Language,1,Hindi Medium,256,History,61,IAS,160,IAS Prelims 2019,2,IAS Score,1,IASbaba,2,IASParliamen,1,IASParliament,8,IB ACIO,3,IBPS,17,IBPS Clerk,25,IBPS GUIDE,2,IBPS PO,43,IBPS RRB,44,IBPS SO,5,IDBI,2,Idioms,3,IGNOU,1,Important Days,3,Important GK,18,Important PDF,39,IN,1,Indexes & Reports,1,India Maps,1,Indian National Movement,1,Indian Polity,1,Inequality,1,Information Technology Engineering,1,Infosys,1,Input Output,9,Insight IAS,9,Instrumentation Engineering,1,Insurance Notes,4,International Relation,1,Interview Tips,19,ISRO,3,Jatin Verma’s IAS Academy,1,JEE,4,Job Alert,24,Job News,10,Kannada,2,Kannada Literature,1,Karnataka,2,Kurukshetra,6,Law,9,Letter Writing,2,LIC AAO,4,LIC HFL,1,MA,1,Madhya Pradesh,13,Magazine,30,Magazine Review,4,Magzter,28,Maharashtra,2,Mahendra Guru,1,Mahendraguru,1,Mains 365,1,Maithili,1,Malayalam Medium,1,Marketing,1,Mathematics,5,Maths,12,MBA,4,mcq,2,MCQs,8,ME,1,Mech,4,Mechanical Engineering,10,Medical Exam,61,Medical Science,1,Memory Based Paper,13,MICA,1,Missing DI,3,Mitras IAS,14,Mock Test,10,Model Papers,16,Monthly,1,Monthly affairs,35,Monthly Current Affairs,6,Monthly Magazine,25,Monthly Pdf,13,Monthly Vocabulary,1,MP Patwari,2,MPPSC,6,Mrunal,2,MSBTE,2,MTS,4,NABARD,6,National,1,NCERT,26,ncert-books,1,NEET,43,new,1,New Pattern,29,News Paper,3,NIACL,3,Notice,1,Notification,54,NTPC,1,Number Series,15,Oliveboard,4,On This Day,1,Optional,70,Orient IAS,3,Other eBooks,2,Other Exam,25,Pabulum IAS,2,Para Jumbles,1,Paramount Mission IAS,1,Paramount Publications,2,Patanjali IAS,1,Philosophy,11,Phrasal Verbs,5,Physics,4,PIB,1,PIB Summary & Analysis,1,PIB-Compilation,2,Placement Paper,2,Police,2,Politics,41,Practice Set,48,Practice Workbook,2,Pratiyogita Darpan,4,Prelims 2019,2,Previous Year Paper,169,Programming & IT,1,PSC,3,PSIR,1,PSU,1,Psychology,2,PT Practice Workbook,3,Public Administration,7,Puzzles,40,Quadratic Equation,9,QUANT-QUIZ,19,Quantitative Aptitude,7,Question and Answer,18,Quick Revision,2,Quiz,38,Railway,58,Railway Group D,13,Railway-Exams,11,Railways Loco Pilot,4,Rajasthan,1,Rakesh Yadav,1,Raus IAS,1,RBI,14,RBI Assistant,1,RBI Grade B,2,Reading Comprehension,4,Reasoning,121,Reasoning Practice Set,1,REET,1,Result,27,Review,74,Revision Module,5,Root Words,1,RRB ALP,12,RRB Group D,3,RRB JE,4,RRB NTPC,5,SAPIENS IAS,1,SBI,36,SBI CLERK,35,SBI PO,31,Science,3,Science and Technology,4,Seating Arrangement,8,Shankar IAS,23,ShankarIAS,5,Simple Interest,2,Simplification,7,Social Issue,1,Social Issues,1,Sociology,12,South Indian Bank,1,Special Drive,37,SREERAM,1,Sriram IAS,1,SSC,76,SSC Adda,7,SSC CGL,27,SSC CHSL,13,SSC Constable GD,1,SSC CPO,3,SSC JE,9,SSC Mains,1,SSC MTS,1,SSC Stenographers,4,SSC/RRB,508,sscSSC CGL,1,SSLC,1,SSO,1,State Board,1,State Budget,1,State Gov Exams,100,Static GK,1,Study Plan,10,SVC,1,Syllabus,2,Syllogisms,11,Syndicate Bank,2,Syndicate Bank PO,1,SYNONYMS AND ANTONYMS,2,Tamil Medium,16,Tamil Nadu,29,Teaching Exam,9,Test Series,7,Testbook,1,TET,2,The Economic Times E- Paper,1,The Hindu E- Paper,1,The Hindu Vocabulary,10,The Indian Express ePaper,1,Tips,4,Tips & Tricks,3,TN,6,TNPSC,77,trending,1,Tricks,9,Unacademy,3,Union Budget,1,UPPSC,2,UPSC,633,UPSC Analysis,2,UPSC Mains,21,UPSC Prelims,29,UPSI,1,User Upload,19,Uttar Pradesh,9,Uttarakhand,2,Vajiram and Ravi,5,VAO,29,Video,17,Vision IAS,6,VisionIAS,3,VisionIAS Monthly,3,Vocabulary,74,WBCS,5,Weekly Current Affairs,18,Weekly Editorial Vocabulary,4,Weekly PDF,3,Weekly Vocabulary,3,West Bengal,8,Wipro,1,Yearly Compilation,6,Yearly Current Affairs,6,Yearly Magazine,4,Yojana Magazine,7,
ltr
item
Aspirants Notes Exam Prep: Banking, IAS, SSC, TNPSC, RRB, Entrance Exam: Quiz on Previous Year Questions asked in SSC Exam
Quiz on Previous Year Questions asked in SSC Exam
Quiz on Previous Year Questions asked in SSC Exam
https://4.bp.blogspot.com/-hUowvaSNmn8/WTUwZ8ULeUI/AAAAAAAAAF4/VlB2KxhXwHw-teSmN5wdoMWahcYx_Y5cgCPcBGAYYCw/s640/quiz-compressor.png
https://4.bp.blogspot.com/-hUowvaSNmn8/WTUwZ8ULeUI/AAAAAAAAAF4/VlB2KxhXwHw-teSmN5wdoMWahcYx_Y5cgCPcBGAYYCw/s72-c/quiz-compressor.png
Aspirants Notes Exam Prep: Banking, IAS, SSC, TNPSC, RRB, Entrance Exam
https://www.aspirantsnotes.com/2017/07/quiz-on-previous-year-questions-asked.html
https://www.aspirantsnotes.com/
https://www.aspirantsnotes.com/
https://www.aspirantsnotes.com/2017/07/quiz-on-previous-year-questions-asked.html
true
7823426916169626864
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy