Q1.From a tank of petrol, which contains 500 litres of petrol initially, the seller sells 50litres of petrol each time and replenishes the tank with kerosene. Every time he sells out only 50litres of petrol. After replacing 4th time petrol with kerosene, find the total amount of kerosene in the mixture?

A) 168.50litres
B) 185.54litres
C) 170.75litres
D) 171.95litres
E)None of these

Q2. A can contains a mixture of two liquids A and B in the ratio 9:7 when 8 litres of mixture are drawn off and the can is filled with B, the ratio of A and B becomes 9:8. How many litres of liquid A was contained by the can initially?

A)70.5litres
B)63litres
C)76.5litres
D)82.5llitres
E)None of these

Q3. A, B and C can alone complete a work in 10, 12 and 15 days respectively. A and C started the work and after working for 4 days, A left and B joined. In how many days the total work was completed?

A) 6 5/9 days
B) 6 2/9 days
C) 6 days
D) 5 4/9 days
E) 7 2/9 days

Q4. 20 men can complete a work in 14 days and 20 women can complete the same work in 18 days. 8 men start the work and after working for 21 days, they are replaced by x women. If the remaining work is to be completed by x women in 9 days, then how many women should be employed?

A) 18
B) 24
C) 20
D) 16
E) 15

Q5. A Shopkeeper blends 2 varieties of tea, one CP is Rs.50 and another one CP is Rs.100 per kg. They were mixed in the ratio 7:2, if he sold the mixed variety at Rs.100/kg, how much was his profit percentage?

A)63.54%
B)63.63%
C)63.36%
D)66.36%
E) None

Q6. A slice from a circular pizza of diameter 14 inches is cut in a such a way that each slice of pizza has a central angle of 45°. What is the area of each slice of Pizza (in square inches)?

A) 16.25
B) 19.25
C) 18.25
D) 17.25
E) None of the Above

Q7. The area of a rectangle gets reduced by 9 square units, if its length is reduced by 5 units and breadth is increased by 3 units. If we increase the length by 3 units and breadth by 2 units, then the area is increased by 67 square units. Find the length and breadth of the rectangle.

A) 15m, 9m
B) 17m, 9m
C) 14m, 7m
D) 16m, 7m
E) None of the Above

Q8.A alone can complete a work in 5 days more than A+B together and B alone can complete a work in 45 days more than A+B together. Then in how many days A and B together can complete the work?

A) 16 days
B) 21 days
C) 15 days
D) 20 days
E) 25 days

Q9. Mr. Suresh has three daughters namely Ramya, Anita and Kiran. Ramya is the eldest daughter of Mr. Suresh while Kiran is the youngest one.  The present ages of all three of them are square numbers. The sum of their ages after 5 years is 44. What is the age of Ramya after two years?

A) 15 years
B) 13 years
C) 18 years
D) 17 years
E) 16 years

Q10. The respective ratio between the present age of Monika and Deepak is 5: x. Monika is 9 years younger than Prem. Prem’s age after 9 years will be 33 years. The difference between Deepak’s and Monika’s age is same as the present age of Prem. What is the value of x?

A) 18
B) 10
C) 16
D) 11
E) 13

Solution:

Q1. SOL:   D

Amount of petrol left = 500[1-50/500]4
= 500[9/10]4= 500*6561/10000
= 328.05
Amount of kerosene = 500-328.05 = 171.95litres

Q2. SOL:   C

Initial =  9x and 7x
Quantity of A in mixture left = (9x- (9/16)*8)
= 9x – (9/2)
Quantity of B in mixture left = (7x – (7/16)*8)
= 7x – (7/2)
[9x – (9/2)]/[7x – (7/2)+8] = 9/8
18x-9/14x + 9 = 9/8
144x-72 = 126x+81
18x=153
X = 153/18 = 8.5
9x = 9*8.5 = 76.5litre

Q3. SOL:   B

(A+C) = (1/10 + 1/15) = 1/6. They worked for 4 days so did (1/6)*4 = 2/3rd of work
Remaining work = 1 – 2/3 = 1/3
Now A left , B and C working
(B+C) = (1/12 + 1/15) = 9/60 = 3/20. They worked for x days and completed 1/3rd of work so (3/20)*x = 1/3, so x = 20/9 days
Total = 4 + 20/9

Q4. SOL:   D

20 m in 14 days so 8 men in (20*14)/8 = 35 days
In 21 days 8 men complete (1/35)*21 = 3/5 work
Remaining work = 1 – 3/5 = 2/5
20 women do 1 work in 18 days so x women will do 2/5 work in 9 days
10*(2/5)*18 = x*1*9

Q5. SOL:   B

7*50 + 2*100 = 350+200 = 550
7+2 = 9
9*100 = 900
[900-550/550]*100 = 63.63%

Q6. SOL:   B

D = 14
R = D/2 = 14/2 =7
Area of each slice of Pizza =Ï€r² * Î˜/360°
= (22/7) * 7 * 7 * (45°/360°)
=19.25

Q7.  SOL:   B

Length = x; Breadth =y
xy – (x-5)(y+3) = 9
3x – 5y – 6 = 0 —(i)
(x+3)(y+2) – xy = 67
2x + 3y -61 = 0 —(ii)
solving (i) and (ii)
x = 17m ; y = 9m

Q8. SOL:   C

Let (A+B) can do in x days, so
1/(x+5) + 1/(x+45) = 1/x
Solve, x2 = 225, x = 15

Q9. SOL:   C

Square numbers – a, b, c
(a + 5) + (b + 5)+ (c + 5) = 44
a + b + c = 44 – 15 = 29
Possible values of a, b, c = 4, 9, 16 [Out of 1, 4, 9, 16, 25]
Ramya’s present age = 16; after two years = 18

Q10. SOL:   E

Prem’s age after 9 years = 33 years
Prem’s present age = 33 – 9 = 24 years
Monika’s present age = 24 – 9 = 15 years
Deepak’s present age = 15 + 24 = 39 years
Ratio between Monika and Deepak = 15 : 39 = 5 : 13
X = 13

Team AspirantsNotes

If you have any study materials with you kindly share it, It will be useful to other aspirants and we will publish the book submitted by you within 7 days including the notes credits ( your name) soon after we receive it.

Is this Post is helpful, kindly share it

Download Link is working Perfectly. If you are facing any issues please contact us. Share this post to support. All study materials here are shared only for Educational Purposes.

UPDATING REGULARLY STAY TUNED OR SUBSCRIBE US

Follow US On Following Social Sites

Get Daily Email Alert

Get Daily Free Job Alert

Good Luck For Upcoming Exams.

Thank You

Sharing is Caring

Name

ltr
item
Aspirants Notes Exam Prep: Banking, IAS, SSC, TNPSC, RRB, Entrance Exam: Quantitative Aptitude Quiz for SBI / IBPS RRB 2018 Day 13
Quantitative Aptitude Quiz for SBI / IBPS RRB 2018 Day 13
Quantitative Aptitude Quiz for SBI / IBPS RRB 2018 Day 13
https://4.bp.blogspot.com/-t4yETm3ShGw/Wz73szGm5YI/AAAAAAAABJ8/zsxE1KLmgFM9cKQz-d5nGtAlOS8vsDOOgCPcBGAYYCw/s1600/Quantitative%2BAptitude%2BQuiz%2BQuestions%2Bfor%2BIBPS%2BSBI%2BBank%2BPO%2BExams.png
https://4.bp.blogspot.com/-t4yETm3ShGw/Wz73szGm5YI/AAAAAAAABJ8/zsxE1KLmgFM9cKQz-d5nGtAlOS8vsDOOgCPcBGAYYCw/s72-c/Quantitative%2BAptitude%2BQuiz%2BQuestions%2Bfor%2BIBPS%2BSBI%2BBank%2BPO%2BExams.png
Aspirants Notes Exam Prep: Banking, IAS, SSC, TNPSC, RRB, Entrance Exam
https://www.aspirantsnotes.com/2018/07/quantitative-aptitude-quiz-for-sbi-ibps_10.html
https://www.aspirantsnotes.com/
https://www.aspirantsnotes.com/
https://www.aspirantsnotes.com/2018/07/quantitative-aptitude-quiz-for-sbi-ibps_10.html
true
7823426916169626864
UTF-8